E-COMMERCE SUPPORT

Take the load off your mind

e-commerce-cs1

De juiste douane verplichtingen bij inkoop en verkoop via webshops

Bij een online shop komt heel wat kijken, als u goederen uit het buitenland inkoopt of juist verkoopt komen daar ook nog douane verplichtingen bij kijken.
Als Customs Support Group zijn wij op de hoogte van alle regelgeving rondom de import en export van goederen via e-commerce. Of u nu startend bent, klein- of grootschalig opereert, of vanaf het begin meedraait, wij vinden altijd de meest passende werkwijze voor u.

Samen met u kijken we naar uw uitdagingen en hoe we u hierin kunnen faciliteren. Wij vereenvoudigen de aangifte door gebruik te maken van het systeem VENUE. Hiermee kunt u aangifte ten invoer of ten uitvoer doen in AGS, het aangiftesysteem van de douane.

VENUE maakt het mogelijk om aangifte te doen in een vastgesteld format. Voor invoerzendingen met een waarde boven € 22 en voor uitvoerzendingen boven € 1.000 moet u een aanvullende aangifte doen binnen een vooraf gesteld termijn. Deze aanvullende aangifte kunt u in AGS doen, of het kan een aangifte zijn die deel uitmaakt van een geautomatiseerde periodieke aangifte.

Customs Support Group is in het bezit van de zogenaamde VENUE-vergunning en kan op een geautomatiseerde wijze, middels interfaces, aangifte doen. Deze aangifte assisteren wij waar nodig en kijken we of we dit proces zo efficiënt mogelijk kunnen maken, zonder de wettelijke kaders uit het oog te verliezen.

Zo weet u zeker dat u als online ondernemer uw zaakjes op orde heeft.

Neem direct contact op met één van onze specialisten.

Neem gerust contact op met een van onze experts. Wij kijken graag met u mee en komen terug met een passende oplossing voor iedere casus.

CONTACT